Υγιεινή & Ασφάλεια

Η υγιεινή και ασφάλεια του αλεύρου αλλά και των πιτύρων ήταν και είναι βασικός στόχος μας.

Με τον όρο «υγιεινή» εννοούμε πως θέλουμε τα άλευρα που παράγουμε να προέρχονται από τις καλύτερες ποιοτικά ποικιλίες σιτηρών, έτσι ώστε να μας δίνουν αλεύρι με τα καλύτερα ποιοτικά αλλά και θρεπτικά χαρακτηριστικά. Περάν αυτού, έχουμε δώσει βάση στην δημιουργία προϊόντων τα οποία έχουν πρόσθετη θρεπτική αξία για τον καταναλωτή, όπως είναι τα Βιολογικά

Με τον όρο «ασφάλεια» εννοούμε πως φροντίζουμε να παράγουμε πάντα άλευρα που είναι κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τα οποία δεν επιβαρύνουν την υγεία του καταναλωτή. Αυτός είναι ένας βασικός στόχος για εμάς καθώς με την επιβάρυνση του περιβάλλοντος τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πολλά σιτηρά τα οποία δεν είναι κατάλληλα για παραγωγή αλεύρου προς ανθρώπινη κατανάλωση καθώς έχουν υψηλά φορτία τοξινών, φυτοφαρμάκων ή άλλων επιβλαβών για την υγεία του ανθρώπου ουσιών. Με το άριστα εξοπλισμένο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου που έχουμε σε συνδυασμό με εξωτερικά εργαστήρια αναλύσεων είμαστε σε θέση να διασφαλίζουμε ότι παραλαμβάνουμε μόνο τα καλύτερα σιτηρά από άποψη ποιότητας, υγιεινής αλλά και ασφάλειας. 

Βέβαια, η «υγιεινή και ασφάλεια» δεν σταματάει στην πρώτη ύλη αλλά είναι κομμάτι όλης της παραγωγικής διαδικασίας μας και τελειώνει όταν παραδώσουμε το προϊόν στον πελάτη μας. Καθόλη την διάρκεια παραγωγής, αποθήκευσης και διάθεσης υπάρχουν μηχανήματα που διασφαλίζουν την ασφάλεια του τροφίμου (μαγνήτες, κόσκινα κ.α.).

Τέλος, έχουμε όλες τις πιστοποιήσεις και έτσι το προσωπικό μας υπό την κατεύθυνση του τμήματος «διασφάλισης ποιότητας» συμμετέχει ενεργά κατά την παραγωγή στην διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των αλεύρων. 

Είμαστε πιστοποιημένοι με τα ακόλουθα πιστοποιητικά:

  1. BRC
  2. IFS
  3. ISO 22000:2005 (ΣΟΥΡΠΗ)
  4. ISO 22000:2005 (ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ)
  5. ISO 9001:2008
  6. HALAL
  7. ISO 14001 : 2004
  8. MADE IN GREECE
  9. ORGANIC PRODUCT CERT
  10. KOSHER