Κοινωνική Ευθύνη

Ο μύλος μας είναι κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας για περισσότερα από 230 χρόνια. Ανέκαθεν μέσα στα χρόνια και στους αιώνες η Φιλοσοφία της οικογενείας Λούλη ήταν να υποστηρίζει και να ενισχύει την κοινωνία, ενεργό κομμάτι της οποίας άλλωστε συνεχίζει και είναι. 

Την κοινωνική ευθύνη της οικογενείας Λούλη την εντοπίζει κανείς από το 1870 όταν ο Ιωάννης Λούλης δώρισε τότε 50.000 λίρες για να κατασκευαστεί στα Γιάννενα το Γεφύρι της Κόνιτσας, το οποίο στην εποχή του ήταν ένα μεγάλο και αναγκαίο έργο για τη συγκοινωνία και το εμπόριο της Ηπείρου. 

Συνεχίζουμε σήμερα με την ίδια φιλοσοφία έχοντας προτεραιότητά μας την κοινωνική ευθύνη. Είμαστε δίπλα σε πολλά σπίτια γαλήνης, φιλανθρωπικούς οργανισμούς και άλλα κοινωφελή ιδρύματα τα οποία στηρίζουμε συνεχώς. 

Επιπλέον, έχουμε δημιουργήσει ένα πρότυπο μουσείο άρτου το οποίο έχει εκθέματα γύρω από την αλυσίδα «σιτάρι-αλεύρι-ψωμί», βασικό κομμάτι του οποίου είναι η μοναδική συλλογή 500 σφραγίδων πρόσφορου, η μεγαλύτερη στον κόσμο. Το μουσείο αυτό είναι ανοιχτό στα σχολεία τα οποία επισκέπτονται το εργοστάσιο. Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να τονίσουμε ειδικά στα παιδιά τη σημασία που έχει ο άρτος στην κοινωνική και στη θρησκευτική ζωή των Ελλήνων μέσα στα χρόνια.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Περιβαλλοντική Ευθύνη

Η πρώτη μας ύλη, το στάρι, προέρχεται από την Μητέρα Γη η οποία, όπως όλοι έχουμε αντιληφθεί, τα τελευταία χρόνια δέχεται έντονα τις επιπτώσεις από την επιβάρυνση του περιβάλλοντος, πράγμα που επιδρά στην ποιότητα αλλά και την τιμή των δημητριακών.

Για αυτό το λόγο, δίνουμε εδώ και χρόνια μεγάλη έμφαση στη φιλικότητα προς το περιβάλλον καθώς πιστεύουμε πως οφείλουμε να αφήσουμε στα παιδία μας ένα υγιές περιβάλλον στο οποίο θα μπορούν να καλλιεργήσουν και να αποκομίσουν υγιεινά τρόφιμα. 

Ήμασταν από τους πρώτους μύλους τη δεκαετία του '70 στην Ελλάδα που εφαρμόσαμε τον ξηρό καθαρισμό του σίτου, έχοντας έτσι, σχεδόν μηδενική κατανάλωση νερού κατά την άλεση. Πλέον, έχουμε μηδενικά απόβλητα οποιασδήποτε μορφής. Ενδεικτικά, ακόμη και το χαρτί που μπορεί να περισσέψει από υλικά συσκευασίας ανακυκλώνεται. 

Συνεχίζουμε και σήμερα να δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να θέτουμε σε εφαρμογή καινοτόμες πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον, όπως:

 1. Απεντόμωση επιλεγμένων σιτηρών και αλεύρων σε συνθήκες κενού αέρος, αποφεύγοντας τη χρήση χημικών ουσιών.
   
 2. Χρήση της μεθόδου θερμικής απεντόμωσης σε επιλεγμένου χώρους του μύλου έτσι ώστε αντί της χρήσης χημικών ζιζανιοκτόνων να χρησιμοποιούμε θερμότητα η οποία δεν επιτρέπει την ανάπτυξη εντόμων στους χώρους παραγωγής και αποθήκευσης.
   
 3. Χρήση φωτο-σωλήνων στις αποθήκες μας, αποφεύγοντας έτσι κατά την διάρκεια της ημέρας τη χρήση τεχνητού φωτός και την κατανάλωση ενέργειας.
   
 4. Συνεργασία με εταιρείες ανακύκλωσης.
   
 5. Συνεχείς ελέγχους για φυτοφάρμακα ή άλλες ουσίες τόσο στα σιτηρά όσο και στα τελικά παραγόμενα άλευρα.
   
 6. Δημιουργία βιολογικού μύλου με τον οποίο ελπίζουμε να βάλουμε στην ζωή των ελλήνων τα βιολογικά άλευρα, τα οποία προέρχονται από σιτηρά βιολογικής καλλιέργειας.
   
 7. Έκδοση του βιβλίου 'Θα πούμε το ψωμί… «ψωμάκι»;' Το οποίο διανείμαμε δωρεάν ώστε να ευαισθητοποιήσουμε τους καταναλωτές γύρω από τις επιπτώσεις που έχει η επιβάρυνση του περιβάλλοντος στη ζωή μας αλλά και στη διατροφή μας. 

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε ενεργά και να διευρύνουμε στο μέλλον την εφαρμογή πράσινων πρακτικών.

Επικοινωνήστε μαζί  μας στο csr@loulisgroup.com για ότι σας απασχολεί γύρω από την Κοινωνική Υπευθυνότητα.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Εκθέσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας

 1. Έκθεση 2016
 2. Έκθεση 2015
 3. Έκθεση 2014